Miljö-, Bygg- och Räddningsnämnden avvaktar med beslut i frågan om bygglov för ändrad användning av Vauka/Tallbacken. Orsaken är att man ska avvakta tills detaljplanearbetet för fastigheten är avslutat.

Ansökan om bygglov för ändrad användning av fastigheten satte fart på diskussioner och funderingar på vad som kommer att ske med fastigheten, se länk till artikel i Arjeplognytt i slutet av denna text. Kommunens fastighetschef Hasse Larsson förklarade då att det krävs ett bygglov för att kunna göra något alls med fastigheten, coh att avsikten är att dela upp fastigheten i två delar.

I MBR-nämndens beslutsunderlag sägs att nuvarande detaljplaner för området är från 1970-talet, och de anger att området är avsett för allmänt ändamål och verksamheter med stat, kommun eller landsting som huvudman. I bygglovsansökan sägs att kommunen har för avsikt att sälja hela eller delar av byggnaden, alternativt hyra ut hela eller delar av byggnaden till den privata marknaden för tillfälligt boende.

En närboende som yttrat sig i frågan motsätter sig kommunens planer på att fastigheten ska användas för ett väsentligt annat ändamål och föreslår istället att fastigheten drivs vidare i kommunal regi och att den del som kallas Tallbacken hyrs ut som trygghetsboende.

”Med ett trygghetsboende för seniora medborgare i Arjeplog skulle fler attraktiva villor i Arjeplog kunna frigöras för potentiella förvärvsarbetande i kommunen.”.

Länk till tidigare publicerad artikel i denna fråga, finns här.

 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x