Biejvve Bájttá – Solen skiner, och med hjälp av hejaropen från de boende på Björkbacken vågar Elin Teilus ta klivet ner i kallkällan. Teaterföreställningen var uppskattad.

Biejvve bájttá – Solen skiner. En teaterföreställning som berättar mycket om den samiska kulturen, skapad och framförd av Elin Teilus. Under årets upplaga av samiska veckan medverkar Elin Teilus med jojkworkshop, teaterföreställning i skolan och på Björkbacken, samt marknadskonsert i kyrkan.

Christina Sundqvist välkomnar och presenterar Elin Teilus inför hennes framträdande på Björkbacken.

Teaterföreställningen Biejvve bájttá – Solen skiner riktar sig i första hand mot barn i åldern 4-6 år, och har vid det här laget visats för totalt fler än 13 000 barn. Men att den fungerar även för en betydligt äldre publik blir tydligt när Elin Teilus möter de boende på Björkbacken i Arjeplog.

– Jag kommer från Udtja sameby. Det är nära, och jag ser att jag har släkt här framför mig. Det är fint att ses så här, sa hon.

Elin Teilus teaterföreställning Biejvve Bájttá – Solen skiner är skapad för barn, men har nu visats för andra gången även på äldreboende i Arjeplog. vilket varit väldigt uppskattat.

Med hjälp av leksaksrenen Biello Lunkentuss och renskötardockan Nils Henrik berättar Elin Teilus om ett liv i och med naturen, ett liv som många av de boende på Björkbacken känner igen. Och med hjälp av publikens stöttande hejarop, vågar hon doppa fötterna i kallkällan där hon hämtar vattnet. I berättelsen finns även björnen, haren, skatan och jojken.

Under marknadslördagen finns möjlighet att lyssna på Elin Teilus med band – Oavddo/Mirakel i Arjeplogs kyrka. Missa inte det!

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x