Colmis AB ska betala en sanktionsavgift på 75 000 kronor efter att restaurangverksamhet startats i företagets fastighet utan att ha registrerats hos ansvarig kontrollmyndighet, Miljö-, Bygg- och Räddningsnämnden i Arjeplog.

Verksamheten har godkänts i efterhand, men med hänvisning till livsmedelslagen och livsmedelsförordningen beslutade nämnden vid sitt senaste sammanträde, som hölls i företagets konferenslokal, att sanktionsavgift ska tas ut.

Restaurangen har byggts för en av företagets kunder, som hyr fastigheten och ansvarar för verksamheten. Restaurangen finns inom inhägnat område, och är inte öppen för allmänheten, utan endast för hyresgästens egen personal. Kommunens miljöenhet fick kännedom om restaurangen i februari genom reportage i media.

Mikael Hallin, VD hos Colmis AB, konstaterar i en skrivelse till kommunen att det har brustit i kommunikationen, och att företaget naturligtvis inte struntat i att söka de tillstånd som krävs, utan att man helt enkelt inte känt till kravet.

Sanktionsavgiftens storlek bestäms av företagets årsomsättning, och ska som lägst vara 5 000 kronor och som högst uppgå till 75 000 kronor.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x