Ann-Christine Jakobsson, en av de ideellt arbetande eldsjälarna i Laisvall, i mitten, ser nu fram emot att komma igång med studiecirkeln om Laisvalls historia. Bredvid henne Annika Pettersson och Nina Hägg från studieförbundet Vuxenskolan.

Varje samhälle behöver en mötesplats, och i Laisvall är det i LSK:s klubbstuga man samlas – till exempel för att samla in pengar till Världens Barn, och samtidigt inleda en studiecirkel om Laisvalls historia.

– Det ligger mycket arbete bakom, men det är viktigt att visa att även i lilla Laisvall kan vi bidra, säger Ann-Christine Jakobsson som efter den här träffen kunde räkna ihop totalt drygt 8 000 kronor till Världens Barn.

Ann-Christine Jakobsson är en av de eldsjälar i Laisvall som ser till att det finns anledningar att träffas i klubbstugan. Den här gången fanns bland annat soppa, kaffe och rulltårtsbakelser till hungriga besökare, och möjlighet att träffa representanter för studieförbundet Vuxenskolan. Och förstås möjligheten att bidra till insamlingen för Världens Barn.

– Vi måste försöka samla in mer än i Sorsele. Jag får ibland frågan hur vi kan få ihop så mycket i Laisvall, men jag säger att så länge jag har munnen med mig och orkar fortsätta så kommer jag att fortsätta jobba med insamlingen, säger Ann-Christine Jakobsson.

Det finns redan en hel del dokumentation om Laisvall och samhällets historia. Birgitta Viklund t h visar Annika Pettersson en av de skrifter som finns i samlingen.

Vuxenskolans kontor i Arjeplog är numera obemannat, men från kontoret i Arvidsjaur kom Annika Pettersson och Nina Hägg till klubbstugan i Laisvall, för att presentera sig och träffa några av deltagarna i den studiecirkel som ska pågå hela vintern.

– Vi blev inbjudna till den här dagen och upptakten till en studiecirkel om Laisvalls historia, och det känns jätteroligt att vara här. Jag har dessutom rötterna här i Laisvall, jag är en ”Södermarkare”, så för mig är det extra roligt att komma hit och få starta en studiecirkel, säger Nina Hägg.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x