Frågor men inga svar. I en månad har Stefano Vigolo, VD för Silver Resort, väntat på att få ett svar på det mejl han skickade till två politiker samt kommunens officiella e-postadress. (ARKIVBILD)

Kommunens avsikter för framtida användning av Vaukagården/Tallbacken kan komma att påverka besöksnäringens utveckling i Arjeplog. Det menar Stefano Vigolo, VD för Silver Resort, som i ett mejl till kommunstyrelsens ordförande Isak Utsi och 2:e vice ordförande Per Lampinen skickat sina frågeställningar samt en önskan om ett personligt möte.

Mejlet skickades för en månad sedan, och han väntar fortfarande på svar.

– Det känns inte rimligt. Semester eller inte, någon av våra folkvalda politiker bör vara tillgänglig för allmänheten och kunna ge ett svar inom en eller max två veckor. Alla har förstås rätt att vara lediga, men kan man inte svara själv bör man kunna hänvisa till någon annan, säger Stefano Vigolo.

I en bygglovsansökan som kommunen gjort finns formuleringar om försäljning alternativt uthyrning av hela eller delar av byggnaden.

De frågeställningar som Stefano Vigolo framfört är följande:

– Har kommunen för avsikt att hyra ut delar av boendet under vintersäsongen till personer som under den perioden hyr ut sina hus till biltestnäringen, och på så sätt underlätta för dessa personer en längre uthyrning och därmed bidra till en minskad beläggning på de hotell som finns i kommunen? 

– Har kommunen avsikten att hyra ut boende direkt till biltestnäringen och därmed konkurrera med besöksnäringen i kommunen? 

– Är avsikten att sälja och kommer kommunen då ta i beaktande eventuella bud från företag verksamma inom biltestnäringen vilka då har möjlighet till ”eget boende” i Arjeplog och därmed inte längre har behov av att nyttja de hotellanläggningar som finns i kommunen.

Mejlet, som adresserats till både Isak Utsi och Per Lampinen, samt till kommun@arjeplog.se, skickades den 18 juli. En månad senare, vid lunchtid den 21 augusti, hade Stefano Vigolo fortfarande inte fått någon som helst respons på sitt mejl.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x