Krukväxter av olika storlek och modell finns representerade på Mammas Blombord. FOTO: Maria Söderberg

Många blommor bytte ägare och hem vid årets upplaga av Mammas Blombord, ett årligt återkommande arrangemang i samarbete mellan Arjeplognytt och Arjeplogs församling.

– Vi tror att det är elfte året vi gör det här, men det kan vara ännu fler, sa Anders Mattson när han hälsade alla välkomna.

Brit-Inger Landström var en av besökarna vid årets Mammas Blombord. FOTO: Maria Söderberg

Konceptet är enkelt och uppskattat. Den som vill dela med sig av sina växter tar med sig dit, och den som vill ha växter tar med sig därifrån. Arrangemanget inleds med fika, och ett stående inslag är Anders Mattsons uppläsning av dikten som gett arrangemanget dess namn, Mammas Blombord. Dikten är skriven av Gunnel Javåsen. Anders Mattson delar också alltid med sig av sina tips och råd kring skötseln av krukväxter.

Hur ofta ska man vattna? Ska den stå i sol eller skugga? Mammas blombord erbjuder både blommor, tips och råd. FOTO: Maria Söderberg

Sedan får alla byta, ta emot, skänka eller sälja de växter som finns tillgängliga.

Det kostar inget att fika eller delta vid Mammas Blombord, men en skål för frivilliga bidrag till Världens Barn står framme. I år skänkte besökarna vid Mammas Blombord 380 kronor i kontanter, samt en okänd summa via Swish.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x