Med handmålade och handskrivna kort har Barbro Holmström kommunicerat med Lars Lerin. I februari 2025 kommer han till Arjeplog för att ha en utställning här på Silvermuseet.

Konstnären Lars Lerin ställer ut på Silvermuseet i Arjeplog, efter inbjudan från Arjeplogs Konstförening.

Den överraskningen presenterade Barbro Holmström, ordförande i Arjeplogs Konstförening, för medlemmarna vid fredagskvällens årsmöte.

– Det här är fantastiskt, och nu, när vi kan berätta om det, känns det verkligen att det är på riktigt. Vi är så glada att det här blir verklighet, sa hon.

Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär, och är även prisbelönt författare. I februari 2025 kommer han till Arjeplog, inbjuden av Arjeplogs Konstförening. FOTO: Pressbild Upphovsrätt Lars Lerin

Beskedet möttes av applåder och hyllningar från det cirka fyrtiotal medlemmar som fanns på plats under årsmötet.

Det har snart gått två år sedan idén om att bjuda in Lars Lerin till en utställning i Arjeplog dök upp. En viktig detalj i sammanhanget är en PRO-resa från Arjeplog, där ett av besöksmålen var Sandgrund, Lars Lerins egen konsthall. Barbro Holmström var inte själv med på resan, men en av resenärerna, Ulla Lundqvist, fick uppdraget att lämna ett brev till Lars Lerin där.

– Jag hade plockat ihop broschyrer och information om Arjeplog, och jag hade målat ett kort där jag skrivit en inbjudan till honom. Det bad jag Ulla Lundqvist lämna på Sandgrund, berättar Barbro Holmström.

Vanda Wallström och Kurt Burman tittar på korten som Barbro Holmstrom fått från Lars Lerin. Beskedet om att han blir en av Arjeplogs Konstförenings utställare 2025 blev en överraskning till medlemmarna under årsmötet.

Så småningom fick hon svar av Lars Lerin, och sedan har de kommunicerat via målade och handskrivna kort till varandra. Lars Lerin har tackat ja till inbjudan, och kommer hit i februari 2025.

– Jag har själv målat vartenda kort jag skickat till honom. Men inte natur eller så, utan abstrakt. Det kändes bäst så, berättar Barbro Holmström.

Fredrik Westerlund var en av de medlemmar i Arjeplogs Konstföreningen som hyllade ordförande Barbro Holmström för initiativet att bjuda in Lars Lerin. Han passade också på att föreslå något slags samarbete med skolan när Lars Lerin kommer till Arjeplog.

Under årsmötesmiddagen avlöste hyllningarna till Barbro Holmström varandra. Medlemmar i Konstföreningen gratulerade och tackade för hennes engagemang och initiativ.

– Vi ska alla vara glada för det här, det här är något som är bra för hela Arjeplog, sa Barbro Holmström. Och det var roligt att kunna presentera det som en överraskning ikväll. Trots att vi jobbat så lång tid med det här, så var det inte många som visste om det.

 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x