Lokalrevy för tredje året i rad – bättre och bättre år för år. Maria Eklind, Bitte Westerlund, Sigrid Lindahl, André Karlberg, Tove Andersson, Ekaterina Carlsson och Stina Ederlöv. FOTO: Peder Lundkvist

Revygänget är tillbaka igen. Med en helt ny uppsättning av egenproducerade sketcher – Från vaggan till graven. Publiken bjuds på en fart- och sångfylld show där allt kan hända, och där skrattet aldrig är långt borta. Det är tredje året i rad som Arjeplog får njuta av en egen lokalrevy.

– Idéerna tar aldrig slut, vi höjer oss och tar ut svängarna mer och mer. Det är roligt att se och känna utvecklingen sedan vi började, säger Stina Ederlöv.

 

Inför årets revy har manuset skrivits av Stina Ederlöv, Maria Eklind och Bitte Westerlund.

Den lokala förankringen är tydlig. Här presenteras hur befolkningsutvecklingen kan vändas i kommunen, vardagen för arbetarna på isbanorna, hur nyinflyttade bemöts och hur man (inte) hittar till Kallön. Bland mycket annat.

Men även platsoberoende frågor och teman dyker upp i sketcherna, till exempel vilka sagor som lämpar sig för barn, hur vi kan påverkas av influencers och de möjligheter eller problem som kan uppstå när man ska hantera livsavgörande val och beslut via internet.

Bakom föreställningen ligger ett oräkneligt antal timmar av idébearbetning, manusskrivande och sedan träning förstås. Träning och åter träning.

– Varför gör vi det här? Ja, varför samlar en del på frimärken? Man gör det man tycker om helt enkelt, och vi tycker om det här, säger Ekaterina Carlsson.

– Att få dela med sig av det man brinner för, att få stå på scenen och göra det man älskar, och se att andra tycker om det, det är en stark drivkraft, säger Maria Eklind.

– Det här är allt det roliga i ett – man får röra sig, agera och sjunga. Och klä ut sig förstås, det gillar jag, fyller Bitte Westerlund i.

Idéerna till tänkbara sketcher kommer hela tiden. En revy hinner knappt spelas så är tankarna på nästa igång.

– Ja, så är det, tankarna och idéerna finns där hela tiden. Men sedan gäller det att göra något bra av det. För oss blir skämten rätt uttjatade, till slut vet man nästan inte om det är roligt eller inte. Men när det är dags för premiär, man hör sorlet från publiken och känner förväntningarna, då taggar man till och då känns allt roligt igen. Det är inte alltid en sketch visas som den såg ut i manuset från början, men det är när man släpper manus som sketcher och sånger blir levande, säger Maria Eklind.

Årets revy kommer att framföras vid fyra tillfällen under helgen 24-26 maj. Missa inte chansen att se den.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x