Invånarna i Arjeplog känner stor trygghet i sitt samhälle. Även när det gäller att vistas utomhus i mörker.

Invånare i Arjeplog känner stor trygghet i samhället, är nöjda med snöröjningen av gator och vägar samt bibliotekets utbud av böcker och tidningar. Däremot upplevs exempelvis underhåll av gator och vägar samt klimat- och miljöarbetet i kommunen som mindre bra.

Det visar en medborgarundersökning som gjordes av SCB under förra året.

Delar av undersökningen presenterades vid kommunstyrelsens senaste möte. I presentationen visas både nationellt och lokalt resultat.

I Arjeplog ger 87,6 procent av de tillfrågade ett bra betyg för grundskolan. 85,9 procent ger även äldreomsorgen ett högt betyg.

Drygt hälften, 54,9 procent, tycker att utbudet av mötesplatser för unga är bra, och drygt 90 procent anser att utbudet av belysta motionsspår är bra.

Största skillnaden i jämförelse med hela riket finns i de delar som finns under rubriken trygghet. 98,1 procent av invånarna i Arjeplog ser inte förekomst av våldsbrott som något problem, jämfört med 57,4 procent i hela riket. 99 procent av de tillfrågade i Arjeplog känner trygghet även när de vistas utomhus i mörker, jämfört med 75, 9 procent av de tillfrågade i hela riket.

Länk till presentationen av Medborgarundersökningen, publicerad som nedladdningsbar PDF, finns här. 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x