Riskfylld skoterkörning. Isblock från glaciären rasar utan förvarning. Här syns hur ett skoterspår rasat över. FOTO: Länsstyrelsen i Norrbotten

Vid en tillsyn som nyligen gjorts noterade Länsstyrelsens personal ett antal skoterspår inom Sulitelma skoterförbudsområde. I området finns bland annat glaciären Sálajiegŋa, som under lång tid varit ett populärt utflyktsmål bland skoterburna.

Via sociala media påpekar Länsstyrelsen att skoterkörning är förbjuden i området, och varnar samtidigt för riskerna med skoterkörning vid glaciären. På en av bilderna som publicerats syns tydligt hur is rasat över skoterspåren.

Glaciären har under lång tid varit ett populärt utflyktsmål. Men den ligger inom skoterförbudsområde, och att vistas i närheten av en glaciär är förenat med stora risker. FOTO: Länsstyrelsen i Norrbotten

– Det här är ett område med permanent skoterförbud. Det är tydligt att överträdelser sker. Vi kommer att återvända till Sulitelmaområdet för fortsatt tillsyn och vi kommer att fortsätta utföra tillsyn i skyddade områden i hela länet, säger Greger Stridsman, tillsynssamordnare hos Länsstyrelsen i Norrbotten.

 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x