070-344 20 23

Människoöden engagerar och intresserar. Carl-Oskar Lundströms berättelser från gamla domböcker lockade fler besökare än vad som ryms i lokalen, så några tvingades vända i dörren. FOTO: Peder Lundkvist

Torghandel, marknadskonsert, konstvernissage och föreläsningar på Silvermuseet. Marknadshelgen bjöd på ett varierat program, och en hel del solsken.

Den mest välbesökta föreläsningen stod Carl- Oskar Lundström för. När han berättade om människoöden i Arjeplog, med utgångspunkt i gamla domböcker, räckte platserna i Silvermuseet inte till för alla som ville lyssna.

Även presentationen av Röster, ett projekt i samarbete mellan Arjeplognytt, Peder Lundkvist och Silvermuseet, lockade stor och engagerad publik.

Torghandeln och antalet knallar krymper, men marknadshelgen bjuder på många andra godbitar.

Som vanligt bjöd Arjeplogs Konstförening in till vernissage på marknadslördagen. Vid årets vårsalong presenteras konst av Monika Goossens, Piteå. Vid vernissagen underhöll hennes man Fransciscus med musik.

För årets marknadskonsert i kyrkan stod riksspelmännen Daniel Wikslund och Samuel Lundström.

Röster – ett samarbete mellan Silvermuseet, Arjeplognytt och Peder Lundkvist. I projektet dokumenteras människors berättelser via ljudinspelningar. Ett smakprov på dokumentationen presenterades under marknadssöndagen. FOTO: Maja Rosenberg

På söndagen avslutades marknadsevenemangen på Silvermuseet med en presentation av Röster – ett projekt som syftar till att dokumentera berättelser, uttryck och historier.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x