Isak Utsi, kommunalråd i Arjeplog, är med bland socialdemokraternas topp-tio namn på listan inför EU-valet 2024. FOTO: Grit Martin/Arjeplogs kommun

Kommunalrådet Isak Utsi är en av socialdemokraternas kandidater till Europavalet 2024.  Han återfinns på plats nummer 8 på listan. Idag har socialdemokraterna fem platser i EU-parlamentet.

– Jag har världens finaste och viktigaste uppdrag idag, men det är också viktigt att göra norra Sveriges och glesbygdens röst hörd i EU, säger han.

Det var i somras som Isak Utsi fick frågan om att kandidera till EU-valet. Han sa ja, och tänkte sig en plats lite längre ner på listan.

– Det här är en av topp-platserna, det är inget man kan planera för och jag visste inte förrän senare att jag skulle bli föreslagen på hög plats och sen var det först idag det också fastställdes, säger han.

Isak Utsi är glad, hedrad och tacksam för det förtroende partiet visat genom den höga placeringen på listan.

– Det är ett stort förtroende att få, och vi har alla möjligheter att göra ett bra val.

Isak Utsi har varit kommunalråd i Arjeplog sedan 2020. Om han väljs in i EU lämnar han Arjeplog vid årsskiftet 2024/2025, mitt i sin andra mandatperiod.

– Jag trivs här och det känns jättefint och betydelsefullt att få företräda Arjeplog. Men eftersom besluten som tas i EU påverkar oss i hög grad, är det också viktigt att norra Sveriges och glesbygdens perspektiv finns med i debatten där. Jag kommer att göra mitt bästa i den kommande valrörelsen, säger han.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x