”Kvällens husband” – Ludwig Wetterberg, Magnus Karlsson, Maria Eklind och Erik Quist. De kommer att stå för livemusiken under Näringslivsgalan i Slagnäs.

90 personer har anmält sig till Näringslivsgalan i Slagnäs, där man bland annat ska utse Årets företagare och Årets medarbetare.

– Vi har inte haft något liknande på elva år, så det här känns roligt. Och eftersom de flesta aktiviteter vi gör sker i tätorten, känns det extra roligt att vi kan göra det här på Tjintokk, säger Lotta Lestander, vd för näringslivsbolaget Argentis.

Åsa Ivarsdotter kommer att fungera som kvällens konferencier, och för underhållningen står en i skrivande stund namnlös grupp bestående av fyra professionella musiker, Magnus Karlsson, Ludwig Wetterberg, Erik Quist och Maria Eklind.

– Jag vet att det finns en efterfrågan på liveband i Arjeplog, och att bland annat biltestföretag anställer band utifrån. Varför skulle inte vi kunna erbjuda ett professionellt band lokalt tänkte jag, och tog kontakt med Argentis. Det mötet slutade med att jag erbjöd våra tjänster till Näringslivsgalan, och nu är vi snart där, vid vårt första gig, berättar Magnus Karlsson.

Publiken kommer att få höra en covermusik som förhoppningsvis ska inspirera till dans.

– Men vi är inget dansband! Vi kommer att bjuda på allt ifrån Avicii till Earth, Wind & Fire, säger Magnus Karlsson.

Deltagarna vid Näringslivsgalan erbjuds buss till och från Arjeplog, en trerättersmiddag, liveunderhållning i form av några pärlor från Arjeplogs Revyn och musik, samt korande av Årets företagare och Årets medarbetare.

Värt att notera är att det kommer att råda fotoförbud under kvällen.

– Anläggningen har en hög sekretessnivå, och därför får man inte ta bilder själv. Men vi kommer att ha en mingelfotograf på plats, så det kommer att finnas möjlighet att ta del av bilder i efterhand, säger Lotta Lestander.

Finalisterna till Årets företagare är Björn-Oscar Westerberg, Westerbärgarn Entreprenad AB, Conny Långdahl, KtlTek samt Thomas och Anne Kirsti Westerlund, Jäckvik Holding. Finalisterna för Årets medarbetare är Bengt Melin, Preben Knudsgaard och Therese Lestander.

– Vi har fått in en hel del nomineringar, och framför allt väldigt fina motiveringar, säger Lotta Lestander. Under kvällen ska vi tillkännage vilka som blir Årets företagare och Årets medarbetare.

Juryn består av representanter för Företagarna, Sparbanken, Arjeplogs kommun samt Argentis.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x