Olivia Karlberg var moderator under samtalet med regissören Carl Olsson i samband med visningen av filmen Vintersaga. FOTO: Greger Öberg

– En höjdpunkt!

Så beskriver regissören Carl Olsson fredagskvällens visning av filmen Vintersaga i Arjeplog.

– Jag mötte ett väldigt stort intresse hos publiken, och det var häftigt att se filmen i just den här bion, säger han.

I filmen Vintersaga medverkar två unga Arjeplogstjejer, Maja Gustafsson och Meja Hoffman. Maja fanns på plats i biografen tillsammans med regissören Carl Olsson, och Meja skickade en tummen upp via FaceTime. FOTO: Greger Öberg

Arjeplog var ett av stoppen på den Norrbottensturné som Carl Olsson gör med sin film.

– Det känns viktigt och självklart för mig att inleda biograflanseringen med en turné här, det är så mycket av filmen som spelats in i Norrbotten. Och det är spännande för mig att möta publiken. Det var riktigt lyckat och spännande i Arjeplog, det blev ett mycket bra samtal med publiken, om konceptet och hur vi jobbade med de som medverkar i filmen.

En del av filmen har spelats in vid och inne i bion i Arjeplog, och två av filmens aktörer är hemmahörande i Arjeplog, Maja Gustafsson och Meja Hoffman.

– Maja var där, och det var fint att få träffa henne igen. Meja var inte på plats, men hon var med på facetime och gav tummen upp, säger Carl Olsson. Cirkeln känns sluten nu, jag kom till Arjeplog först för research, sen för att filma, sedan för att visa resultatet för Maja och Meja och nu visades filmen i den biograf där man i filmen tittar på filmen. Det ar häftigt att se och uppleva det.

Den 20 oktober börjar Vintersaga att visas på biografer runt om i Sverige.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x