Anna-Lena Sundstén t h var en av många som passade på att köpa en signerad bok av Stina Jackson vid hennes besök på Silvermuseet i Arjeplog. FOTO: Johan Fjellström

Arjeplog och Silvermuseet var en av två platser i norra Sverige där Stina Jackson berättade om sin senaste bok Förinta världen i kväll.

– Arjeplog är en av de vackraste platserna som finns, här känner jag att jag kan andas, sa hon till de närmare 40 åhörarna.

Stina Jackson är en prisbelönad författare som tidigare gett ut Silvervägen och Ödesmark, två böcker med tydlig koppling itll inlandet och Arjeplog. I den tredje boken har hon lämnat deckargenren och handlingen utspelar sig i norra Sveriges inland och i USA. Sedan ett tiotal år tillbaka bor Stina Jackson i Denver.

– Berättelsen är ett sätt att väva ihop livet mellan de två platser jag levt på, och ett sätt att ha kvar kopplingen till Västerbotten och Norrbotten, säger Stina Jackson i ett pressmeddelande från Silvermuseet.

Det är andra gången som Stina Jackson presenterar en ny bok i Arjeplogs kommun. Första gången var när hon besökte Bok och Vandring i Jäckvik för att berätta om boken Silvervägen.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x