GospelStompers kommer till Arjeplog i sommar. Göran Wemmenborn, som arbetat här som läkare, har gjort deras turné till Arjeplog, Arvidsjaur och Tärnaby möjlig.

Kvistatorpet i Skåne är familjens hem sedan många år, men Arjeplog, Arvidsjaur och Tärnaby finns fortfarande i Göran Wemmenborns hjärta och tankar varje dag.

– 23 år av vårt liv finns där, det var fantastiska år som präglat oss. Nu vill jag ge något tillbaka, och det blir något av det allra bästa jag vet, en musikupplevelse utöver det vanliga, säger han.

Den 26 juli kommer dom till Arjeplogs kyrka, Gospel Stompers.

– De här gubbarna har spelat i olika konstellationer i mer än 40 år, och tillsammans är dom något av det bästa vi har. Sedan är det ju inte omöjligt att jag kommer med någon spännande historia från min år som läkare i fjällvärlden mellan låtarna, säger Göran Wemmenborn.

Och spännande historier har han gott om, även om alla upplevelser från ett långt liv som läkare inte kan eller bör berättas.

– Jag har faktiskt skrivit ett manus till en bok, med titeln ”Doktorn kunde komma”,  men jag är inte riktigt säker ännu på att den ska ges ut, säger Göran Wemmenborn.

Idén att bjuda på konserter med Gospel Stompers i Arjeplog, Arvidsjaur och Tärnaby dök upp hos Göran Wemmenborn för ett par år sedan. Men för att förverkliga idén krävs förstås pengar, och han har lagt ner massor av tid och energi på att hitta sponsorer. Mitt i det arbetet drabbades han av cancer.

– Arbetet med att hitta sponsorer tog fart på allvar när jag blev sjuk. Jag kunde ju fortfarande jobba med telefonen, och ringa runt, berättar han.

Konserterna sker i kyrkorna på de tre orterna.

– Gospel Stompers spelar helst i kyrkor, eftersom den bästa akustiken oftast finns där. Och deras musik passar bra i kyrkor, säger Göran Wemmenborn.

För Göran Wemmenborn blir sommarens resa till Arjeplog speciell på mer än ett sätt. Han kommer, istället för att själv köra sin bil upp, att åka tillsammans med sina vänner i Gospel Stompers.

– Jag har bilat upp med familjen mer än hundra gånger. Nu är jag 87 år och för första gången ska jag inte själv köra bil upp. Men jag ser verkligen fram emot det här!

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x