Sascha Lango och Ebba Sixtensson har jobbat med att arrangera den sista studentbalen för Hornavanskolans elever. FOTO: Peder Lundkvist

Studentbalen är ofta en av de allra sista kvällarna med klassen, med gänget. Årets studentbal i Arjeplog är också den sista i Arjeplog inom överskådlig framtid. Nästa år har Hornavanskolan endast två avgångselever.

– Det är tråkigt att vi är de sista, men nu när vi är här känns det ändå roligt, säger Sascha Lango, en av de som varit med och arrangerat studentbalen 2023 på Hornavan Hotell.

Borden i resturangen stod dukade för 27 gäster.Av dessa är 15 avgångselever från Hornavanskolan. Övriga var medföljande sällskap. En trerätters middag väntade på studenterna. Förrätt: Toast med rökt renstek, lingon och pepparrot. Varmrätt: Lammentrecoté, rödvinssås, grillad sparris, morotspuré och rostad potatis. Dessert: Cremé Brülee.

Utanför hotellet samlades mammor, pappor, morföräldrar och farföräldrar, syskon och andra släktingar och vänner, för att ta emot balgästerna. Plus media förstås, både Piteå-Tidningen/Norran och Arjeplognytt fanns på plats.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x