Till tonerna av The Final Countdown, eller, fritt översatt, ”Den första akten” stormar dom in på scenen och showen är igång. FOTO: Peder Lundkvist

Nu intar dom scenen igen, Arjeplogs egna revyartister.

Med träffsäkra monologer och dialoger varvat med sång och musik vill dom få oss att skratta, så mycket som möjligt.

Och visst gör vi det. Vi skrattar och känner igen både oss själva och andra. Precis så är det. Det handlar om Arjeplog – där alla vet vem *** du är.

Hojna, hajna och häjna. Det gäller att lära sig hålla isär begreppen. Därför erbjuds undervisning i AFI, Arjeplogsmål för inflyttade. FOTO: Peder Lundkvist

Det är andra året i rad som gänget, bestående av Bitte Westerlund, André Karlberg, Maria Eklind, Thomas Sundsten, Stina Ederlöv och Tove Andersson ställer sig på scenen, denna gång tillsammans med två nya revyartister, Ekaterina Carlsson och Helen Sterner.

För musiken står en ny och spännande konstellation vid namn EFS Arjeplog. Vid instrumenten finns Ludwig Wetterberg, Erik Quist och Johan Ström.

– Vi har inte spelat ihop förut, men det ska nog gå bra. Det blir i alla fall spännande, sa Ludwig Wetterberg strax före genrepet.

Planering och förberedelser inför årets revy började redan innan applåderna tystnat efter förra årets revy.

– Det är ju så, man funderar och får ideer hela tiden. Sedan får man ju ändra och justera utifrån vad som händer, säger Thomas Sundsten.

Maria Eklind instämmer.

– Och vi har mer eget material i år, det känns ännu roligare, säger hon.

Tre föreställningar är inplanerade, och biljetterna har haft en strykande åtgång. Förväntningarna är höga, och efter att ha sett delar av genrepet kan vi nog gå i god för att Arjeplog, via Musikteatern, har en riktigt, riktigt bra lokalrevy.  Dessutom verkar den ha kommit för att stanna.

– Vi är glada amatörer, som lär oss hela tiden, och vi har redan idéer inför nästa år, säger Maria Eklind.

 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x