Via en app i telefonen kan man se och uppleva en virtuell konstutställning i många av Sveriges kommuner, däribland Arjeplog. FOTO: Sofia Flinkfeldt

En ny form av konstutställning har tagit plats i Arjeplog. Och samtidigt kan den ses i nästan hälften av alla Sveriges övriga kommuner.

Vävda rum är Sveriges största utställning med virtuell offentlig konst, som kan upplevas via en app i telefonen. Vernissage hölls 20 maj, och de tio konstverken finns tillgängliga fram till 30 september.

Tio olika konstnärer har skapat de konstverk som virtuellt placerats ut på offentliga platser av konstföreningar på orten och kan ses med hjälp av appen. Kartan över vilka kommuner som deltar finns på hemsidan för Vävda rum.

Vid vernissagen upplevde deltagarna fem av konstverken på sin vandring mellan Medborgarhuset och Djuptjärn. Via appen kan man både se, uppleva och vara delaktig i konsten. Exempelvis kan du bli en del av en levande skulptur, jogga med en virtuell tränare eller skriva poesi i ett ordmoln tillsammans med andra.

 

 

– Man kan se och uppleva konstverken i den ordning man vill, ett eller flera åt gången, ensam eller tillsammans med någon. Vi hade en riktigt trevlig vandring, och vid Djuptjärn serverade Kurt Carlman, Liselotte Modig och Ulla Lundqvist kaffe, berättar Sofia Flinkfeldt, Arjeplogs konstförening.

 

Utställningen Vävda Rum har skapats av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar, och syftet med projektet är att uppmärksamma konstens och speciellt konstföreningarnas betydelse för ett levande konstliv i hela Sverige.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x