The Glory är ett koreanskt drama med Song Hye-Kyo, Lee Do-hyun och Aria Song i huvudrollerna. Serien handlar om Dong-euns jakt på sina plågoandar i vuxen ålder. Det är hämnd och revansch som är temat för en välspelad, välgjord och sevärd tv-serie.

Som ung flicka blev Dong-eun hackkyckling och mobbingoffer av en synnerligen grym och brutal karaktär. Helt ensam så hon har ingen som skyddar henne inför en grupp studenter som tycker om att tortera henne fysiskt och psykiskt. När Dong-eun växer upp kommer hon tillbaka till sin hemstad med en mycket detaljerad plan för att förstöra livet för dem som gjort henne orätt i det förflutna. Hon bär fortfarande fysiska och psykiska ärr efter systematisk misshandel och nu ska hon ha sin hämnd.

Koreanska

Netflix har lyckats plocka in en rad riktigt bra koreanska tv-serier på senare år, varav de flesta redan säkert har sett Squid Game vilket blev en jättesuccé. Det finns dock en hel del andra bra tv-serier varav The Glory är bara en av flera bra filmer och tv-serier. Det lönar sig alltså att botanisera runt bland de koreanska produktionerna – om du inte hittar något att titta på.

När det gäller The Glory så lägg speciellt märke till fotot – det är i en klass för sig själv.

Publicerat i samarbete med magasin Macken

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x