Föreningsstöd, evenemangskalender och samverkan var några av de saker som diskuterades när Arjeplogs kommun bjöd in föreningarna till möte och dialog. Ett tjugotal representater för olika föreningar mötte upp.

Emma Eriksson, handläggare hos Arjeplogs kommun, berättade kort om de bidrag som föreningar kan ansöka om, hos bland annat kommunen och Leader Lappland, samt RF Sisu, som riktar sig specifikt mot idrottsföreningar.

Hon presenterade även den nya evenemangskalendern, där föreningar och andra arrangörer själva kan lägga in uppgifter om evenemang. Information om evenemang och aktiviteter ska även kunna presenteras på ljusskyltarna vid infarterna till Arjeplog, samt så småningom även på digitala skyltar i Jäckvik och Slagnäs.

En annan av de saker som kom upp under kvällens diskussioner var samverkan mellan föreningar. Emma Erikssom uppmanade alla att fundera över om den egna föreningen kan ha nytta av att samarbeta med någon annan förening.

Nästa föreningsdialog planeras till i slutet av augusti.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x