Det här är den amerikanska versionen av En man som heter Ove med Tom Hanks i huvudrollen. Därmed är också en massa detaljer överflyttade till amerikanska förhållanden, SAAB har blivit Ford, exempelvis.
En man som heter Ove kan framstå som typiskt svensk men det kan bo en Ove på en rad olika platser ute i världen, i bostadsområden, på arbetsplatser – den självutnämnde ordningsmannen, orolig medborgare och vän av ordning.

Har du redan sett den svenska versionen så är inte det ett plus för A Man Called Otto – den svenska filmen är nämligen mycket bättre vilket inte betyder att den amerikanska versionen är dålig – bara inte lika bra.

Gett upp
Otto har gett upp. Han har förlorat sin kärlek, sin hustru, han har förlorat ordförandeposten i bostadsrättsföreningen och han har gått i pension. Därför fyller han sitt liv med att slå ned på alla fel som han hittar i området – och det är många. en dag flyttar en ny familj in i området, Marisol med maken Tommy och dess barn. Marisol bryr sig inte om Ottos vresigt, hon ser igenom den och ser en rätt olycklig människa bakom fasaden som hon sedan monterar ned, steg för steg. Otto återvänder till livet, inser att det trots allt är värt att leva och den grumpige gamle gubben lever igen.

 

Filmtipset publiceras i samarbete med magasin Macken

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x