Harleen Kalkat, Jenny Schinkler och Linda Remahl ska visa biltestbranschen ur ett helt nytt perspektiv, med en installation och performanceföreställning. FOTO: Pressbild

Berättelsen om biltestverksamheten i Arjeplog blir konst, med en installation och performanceföreställning på torget. Idén kommer från Harleen Kalkat, Musikteatern i Arjeplog.

– Det känns coolt att fånga och visa den här branschen ur ett helt nytt perspektiv, och det blev bra timing att göra det nu i samband med femtioårsjubileet. Jag hoppas också att det här ska göra att fler får upp ögonen för vad performance art är, säger hon.

Harleen Kalkat, Musikteatern i Arjeplog, ser fram emot att få illustrera berättelsen om biltestverksamheten i Arjeplog. Scenen är Guld-Klas Torg, och hon utlovar en spännande upplevelse.

Musikteatern i Arjeplog är en så kallad community-teater.

– Det betyder att man ska fånga upp och använda sig av lokala historier och teman. Biltestverksamheten är ju väldigt central i Arjeplog och intresset för bilar och motorer är sedan länge djupt cementerat här. Därför kändes det helt rätt att göra något nytt och crazy av det, säger Harleen Kalkat.

Harleen kontaktade lokala aktörer inom biltestbranschen och ett par konstutövare, och fick ett positivt gensvar.

– Vi gjorde en ansökan om finansiering till Kulturbryggan, som bara beviljar stöd till extremt nytänkande satsningar, och vi fick pengar!, berättar hon.

Tillsammans med Linda Remahl och Jenny Schinkler kommer Harleen Kalkat att bjuda på en konstupplevelse med en blandning av konst, teater, dans och ljud.

– Performance är en salig röra av allt. Det är svårt att beskriva vad det handlar om, men det är spännande och jag hoppas att arjeplogarna inte är rädda för att uppleva det.

Föreställningen, som har premiär den 22 mars, är kostnadsfri för publiken. Allt sker på Guld-Klas Torg.

– Vi har hyrt hela torget och kommer att ha både genrepet dagen innan och själva föreställningen här, så det finns minst två chanser att se oss och ställa frågor om man vill det. Det är en utmaning att göra det här utomhus, och det är svårt för oss att träna tillsammans, men det är en rolig utmaning, säger Harleen Kalkat.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x