Han är lätt förvirrad, tappar bort saker, kan knappt få på sig strumporna men när han tvingas tillbaka in i rollen som CIA-agent så sitter träningen i ryggmärgen.

Jeff Bridges spelar Dan Chase som hållit sig under radarn länge och när en yrkesmördare skickas ut för att mörda honom så visar den gamla mannen att han är allt annat än försvarslös. Han har vapen, pengar och han har två respektingivande Rottweilers, skydds- och attacktränade. Chase (passande namn) är en ensam figur som strosar runt i ett stort hus med bara sina hundar som sällskap. Han sover illa, måste kliva upp för att gå på toaletten flera gånger varje natt. Han kämpar för att få på sig strumpor och han förföljs av minnen av sin avlidna fru som regelbundet dyker upp i hans drömmar.

Jakten

När Chase snabbt och effektivt tagit hand om yrkesmördaren som tagit sig in i hans hus så ringer han polisen, anmäler att han skjutit en inbrottstjuv. Därefter packar sin bil, tar med sig hundarna och ger sig ut på flykt och jakten på honom dras dras igång på allvar när John Lithgows, med titeln byråchef, kallas in från sin pension för att leda jakten på Dan Chase. Det står klart, omgående, att de båda har ett förflutet med varandra och att Chase sitter på information som fortfarande är extremt känslig, 30 år senare. Den gamle agenten har försökt dölja sitt liv, barn, nära vänner och nu, på flykt måste han bryta kontakten med alla.

Tungviktare

The Old Man fick stor uppmärksamhet och har lovordats i amerikanska medier – med all rätt. Här brakar två veteraner samman med varandra – när gjorde John Lithgow en dålig roll och när levererade inte Jeff Bridges? Det handlar om två veteraner, tungviktare som nu kommer att dyka upp i ett nytt avsnitt varje vecka och när du har fastnat, liksom jag, så kan du se fram mot att det kommer en säsong 2.

Efter bara två avsnitt så är jag beredd att utnämna The Old Man till bland det bästa, om inte det bästa, som du kan se på tv just nu men då är jag, ska tilläggas, också en stor fan av både Bridges och Lithgow.

Gammal är verkligen äldst och du hittar The Old Man på Disney+

Du hittar The Old Man på Disney+

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x