Socialdemokraterna och Liberalerna i Arjeplog har gjort en överenskommelse som innebär att de tillsammans får en majoritet i fullmäktige och kommunstyrelsen.

– Med mer än hälften av mandaten i kommunfullmäktige, säkrar vi mer än hälften av platserna i kommunstyrelsen, säger Mats Abrahamsson, ordförande för Socialdemokraterna i Arjeplog.

Socialdemokraterna har flest mandat i fullmäktige, nio stycken, men inte egen majoritet. Genom överenskommelsen med Liberalerna, som har två mandat i fullmäktige, nådde man majoritet.

Hur överenskommelsen ser ut och vad den innebär vill Mats Abrahamsson inte berätta i nuläget.

– Vi vill berätta detaljerna för våra medlemmar först, så under nästa vecka kan vi ge mer information, säger han.

Kommunstyrelsen består av nio ledamöter. Socialdemokraterna och Liberalerna har, tack vare överenskommelsen, säkrat fem av dessa platser. Hur den slutgiltiga fördelningen av de övriga fyra platserna i kommunstyrelsen och platserna i nämnd och utskott kommer att se ut kan Mats Abrahamsson inte svara på i dagsläget.

– Det kan bli lottning av någon eller några utskottsplatser, men jag kan inte säga något med säkerhet just nu, säger han.

Det mesta talar för att Socialdemokraterna behåller kommunalrådsposten.

– Inget är helt klart förrän valen är gjorda, men ja, med en majoritet i fullmäktige så pekar det mot att vi har kommunstyrelsens ordförande, säger Mats Abrahamsson.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x