Popens prinsessa har blivit eller mera personlig på senare album. Taylor Swift levererar inte lika många, lika självklara hits som tidigare, Hon har utvecklat sitt låt och textskrivande vilket bara inte gör henne till en bättre artist utan också en mera spännande artist.

Midnights är ett stort album, hela 20 låtar och det är ett brett album som spänner från små enkla melodier till det som gjort Taylor Swift stor – lättillgänglig pop. Albumet bygger på 13 sömnlösa nätter, Swifts egna ord, och albumet kommer efter en serie nyinspelningar av gammalt material för att Taylor Swift ville ta tillbaka sin musik och släppa dem i versioner som hon kan stå där. Så efter sex upprepade album kommer så Midnights.

Allt

Midnights är en slags samling där Taylor Swift rör sig över alla musikstilar som Hion visat syg behärska tidigare, det är långsamma ballader, smittsam pop, klassisk country – allt. Hon sjunger om sin offentliga och sin privata roll, om sitt förhållande, händelse och människor som hon mött, precis som tidigare och allt detta är välgjort, genomarbetat och vissa låtar kräver många lyssningar, andra färre.

Många av låtarna och musiken handlar om Taylor Swifts förhållande med Joe Alwyn, hennes pojkvän sedan sex år tillbaka. Det är en slags redogörelse över ett förhållande som utvecklas över tid. Bitvis personligt, introvert men aldrig ointressant, platt eller klichéartat. Midnights är ett mycket bra album, väl värt att lyssna på – och då verkligen lyssna på därför att Taylor Swift är en synnerligen god textskrivare.

Betyg

Har du Apple Music så ser du hela låtlistan nedan:

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x