Viljan och engagemanget finns där, men byråkrati har stoppat Stefan Hallnor från att erbjuda ungdomar en crossbana för träning. Nu har han överlämnat alla papper till Mats Abrahamsson, och hoppas på hjälp från kommunens politiker och tjänstepersoner.

Årets Arjeplogare, Stefan Hallnor, hyllades under Arjeplogsdagen för sitt engagemang för Arjeplogs ungdomar. Han tog tillfället i akt att uppmana kommunen att se till att den efterlängtade crossbanan som han iordningställt ska kunna tas i bruk.

– Det är upp till er nu, jag kan inte göra mer än det jag gjort, sa han och återlämnade ett tjockt kuvert med ansökningshandlingar till Arjeplogs kommun.

I kommunfullmäktiges motivering till beslutet att ge Stefan Hallnor utmärkelsen Årets Arjeplogare sägs bland annat: ”Genom ditt stora engagemang för Arjeplogs ungdomar har du bland annat bidragit till ett breddat fritidsutbud, exempelvis genom en isbana för motorburna ungdomar.”

En annan sak, som inte nämns i utmärkelsen, är att Stefan Hallnor under flera års tid har arbetat för att förverkliga en idé om en träningsbana för ungdomar som vill köra cross.

– Jag fick en fråga från kommunen om markupplåtelse för en crossbana, och vi sa ja direkt och jag erbjöd mig att göra banan. Sedan stoppades arbetet av kommunen, det krävdes tillstånd och en massa papper att fylla i. Både jag och min fru Brita har försökt förstå alla frågor i ansökningshandlingarna, men vi begriper inte hur man ska klara av det här, berättar Stefan Hallnor.

– Och inte en enda tjänsteperson från kommunen har besökt oss för att låta oss förklara och visa vad vi vill göra för ungdomarna, suckar Brita Hallnor.

När Mats Abrahamsson, fullmäktigeordförande och vice ordförande i Miljö-, Bygg- och Räddningsnämnden, överlämnat diplomet och gratulerat till utmärkelsen klev Stefan Hallnor fram till mikrofonen och tog till orda inför besökarna i Arjeplogs kyrka:

– Jag är duktig på att köra maskiner, det kan jag. Men den här byråkratin klarar jag inte av. Inte ens min fru Brita, som är duktig med sånt här, förstår hur vi ska kunna fylla i alla handlingar och besvara alla frågor. Vi har lyckats svara på några, så det är bara ungefär femtio frågor kvar. Nu lämnar jag tillbaka alla papper, och hoppas ni löser det snabbt, sa han och överräckte sitt kuvert med ej färdigt ifyllda ansökningshandlingar till Mats Abrahamsson.

Mats Abrahamsson ville först inte kommentera ärendet, men sa sedan att han ska sätta sig in i frågan och ta upp det på ett möte i augusti.

– Vi får se vad vi kan göra, sa han.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x