Från vänster: På 3:e plats Team Storsloken, Stugun, Jon Jonnsson, Bengt Norberg. På 2:a plats Team Tybert/Malmis, Arjeplog David Svensson, Kristian Sundström, Jonathan Fjällman. Till höger vinnarna i ÖLM 2022, Team North Western , Malå, Eije Bjuhr, Robert Öberg med sönerna Harry Öberg och Albin Bjuhr. FOTO: Monica Andersson

Med ett års försening firades i år 20-årsjubileum för Öppna Lapplandsmästerskapen, en av sommarens höjdpunkter i Arjeplog för trollingintresserade. Jubileet uppmärksammades bland annat genom att varje deltagare i tävlingen tilldelades ett pris av ett värde på minst 300 kronor.

– Vi har alltid bra prisbord, tack vare alla våra sponsorer, och i år var det extra bra, säger Monica Andersson, ordförande i arrangörsföreningen Arjeplogs Båt- och Trollingklubb.

Årets vinnare blev Malåteamet North Western, med Eije Bjuhr, Robert Öberg, Harry Öberg och Albin Bjuhr. Förutom äran består förstapriset av 20 000 kronor. På andra plats kom Arjeplogsteamet Tybert/Malmis, bestående av David Svensson, Kristian Sundström och Jonathan Fjällman. Trea blev Team Storsloken, Stugun, med Jon Jonsson och Bengt Norberg.

61 team var anmälda, och precis som vanligt kom deltagarna från både Sverige och Finland.

Tävlingens största röding, 2110 gram, fångades av Team Storsloken. Tävlingens största öring, 6730gram, fick Team North Western. FOTO: Monica Andersson

Helgen bjöd på rejält med värme, men också en hel del fisk. Totalt vägdes 186 kilo in, fördelat på 114 fiskar.

– Det som var lite ovanligt var att det var nästan lika många rödingar som öringar, 58 öringar och 56 rödingar. Det brukar oftast vara betydligt större andel öringar, säger Monica Andersson.

ÖLM är inte enbart ett arrangemang för fiskare. Det är också en helg när ortsbor, hemvändare och andra besökare gärna träffas i serveringstältet nere vid hamnen för att äta, lyssna på livemusik och umgås. Även de som omfattas av äldreomsorg får glädje av tävlingen. All fisk som deltagarna inte själva vill ta rätt på skänks i filead form till kostservice, som tillagar mycket uppskattade måltider åt de äldre. I år fick de 44 kilo filead öring och röding.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x