Konst i det gröna – ett uppskattat inslag på Arjeplogsdagen. Inger Lundström visade bland annat sina handmålade glas.

Fisketävling, Konst i det gröna, hantverksförsäljning, Mumintrollet, serveringstält och levande musik på och vid Guld-Klas torg i Arjeplog, samt kyrkogårdsvandringar med tema Krig och Fred – Arjeplogsdagen och Silveryran lockade trots det kyliga sommarvädret många besökare. 

Vid Mimmikåtan fanns ett ”målartält” för de yngre besökarna på Arjeplogsdagen. Deras konstverk hängdes upp och utgjorde snart en egen konstutställning.

Som vanligt anordnades en fisketävling för barn och unga. Årets tävling hade 18 idoga deltagare, men någon fisk fångades inte.

Möten med människor är en viktig del av Arjeplogsdagen. Här ett glatt återseende mellan Lise-Lotte Modig och Inger Lundström. I serveringstältet på torget fanns också möjlighet till möten. För arrangemanget i tältet, med servering och levande musik, stod Stalo Krog och Blyuddens Deli.

Man kan aldrig så noga veta vem man kan träffa i vimlet. Plötsligt kan till och med Mumintrollet dyka upp och be om en kram.

På Kyrkogården berättade Maria Söderberg och Carl-Oskar Lundström om människor och händelser från förr. Denna gång var temat Krig och Fred. Här fick besökarna veta mer om bland annat flera arjeplogare som stridit i olika krig, om bildandet av en Lottakår i Arjeplog och om polska flyktingar som dog i en stuga vid Falesjaur 1944.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x