Anders Mattson delar med sig av både blommor och skötselråd. Han läste också dikten som gett namn till träffen – Mammas Blombord.

Drygt trettio personer kom till årets upplaga av Mammas Blombord, ett arrangemang anordnat av Arjeplogs Församling och Arjeplognytt.

Blommor bytte hem och ägare, och glädjen över att åter kunna mötas vid kaffeborden var påtaglig.

För vilken gång i ordningen som Arjeplogs församling, via Anders Mattson, och Arjeplognytt tillsammans bjuder in till Mammas blombord må vara osagt, men att konceptet är uppskattat råder det ingen tvekan om. Anders Mattson har initierat liknande träffar i Malå och Sorsele, och även där är intresset stort.

En av de troget återkommande besökarna till Mammas Blombord i Arjeplog är Ronny Lindström, Fjällbonäs. Denna gång delade han med sig av bland annat en blomma han fått vid ett besök i Apatity, Ryssland.
– Den heter prästgårdslijla, och såna hittar du inte i blomsteraffärerna, sa han.

Ronny Lindström inspekterar de narrhuvor som Anders Mattson delade med sig av. Själv hade Ronny med sig bland annat prästgårdslilja från Ryssland och orientalisk oregano.

Detsamma gäller de blommor som Anders Mattson varje år delar med sig av, bland annat narrhuvor. Sådana är sällsynta i handeln, och sprids istället från hem till hem.

Som sig bör läste Anders Mattson den dikt, skriven av Gunnel Javåsen, som gett namn till denna träff, Mammas Blombord.

Kvällens insamling till Ukraina gav över 1000 kronor.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x