Lite läskigt och lite pirrigt – men framför allt jättekul! Snart stundar premiären för Maria Eklind och övriga aktörer i lokalrevyn. FOTO: Peder Lundkvist

Nu är det äntligen dags, nästan ett halvår efter den planerade premiären för lokalrevyn Arjeplog – det är hit man kommer när man kommer hem.

– Det känns lite läskigt och lite pirrigt, men framför allt jätte-, jättekul att vi nu ska få göra det här, säger Maria Eklind, en av revyskådespelarna.

Någon “langen-grening” bjuds det enligt uppgift inte på i denna revy. Men snart får vi veta vad Stina Ederlöv och Bitte Westerlund diskuterar vid bordet. FOTO: Peder Lundkvist

De medverkande i revyn har alla varit med från första början, från idekläckning via Zoom-möten till manusskrivning och träningskvällar. Premiären var planerad i januari, men restriktionerna gjorde det omöjligt att fylla medborgarhuset med publik och därför valde ensemblen att skjuta upp föreställningarna. Arbetet med revyn har dock inte legat nere.

– Det är klart att det kändes lite snopet just då, och initialt gick nog luften ur oss lite grand. Men jag tror att vi alla är lika glada nu över att det blev som det blev och vi fick mer tid till träning, allt sitter och känns bättre nu, säger Maria Eklind.

Initiativet till revyn togs av Musikteatern, Harleen Kalkat och Magnus Karlsson. Via social medier efterlyste de intresserade arjeplogsbor, och sedan var bollen i rullning.

– En av förutsättningarna för en lokalrevy är den lokala förankringen, man måste få med lokala förmågor. Det är ett ganska tufft jobb att både skriva och sätta upp en föreställning, och extra tufft blev det eftersom vi inte kunde träffas annat än via Zoom. Men det gick bra ändå, och de som är med är både engagerade och bra. De vågar bjuda på sig själva och göra det här, även om flera av dem aldrig stått på scenen tidigare, säger Harleen Kalkat.

Revyn kommer att bjuda på en blandning av högt och lågt, stort och smått, allmänt och lokalt och framför allt mycket musik. Live-musik, av gruppen GRUS.

– Musiken blir covers på kända låtar, med nya texter. Det är mycket lokalt och dialektalt, man ska kunna känna igen sig i en lokalrevy, säger Maria Eklind.

Tre föreställningar på Medborgarhuset är planerade första helgen i juni. Två på lördagen och en på söndag. Biljetterna säljs nu på Silvermuseet.

– Vi hoppas och tror att folk kommer att tycka det är roligt. Vi är inga proffs, vi är glada amatörer, det bjuder vi också på, säger Maria Eklind.

– Vi ser fram emot det här, alla behöver ha lite fest och roligt nu, så vi hoppas att vi blir många som kan skratta loss tillsammans, säger Harleen Kalkat.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x