Vänsterpartiet ställer upp med sex kandidater på årets valsedel i kommunvalet. Först på listan står  Erik Grähs, som varit aktiv i kommunpolitiken sedan 2014. De två trotjänarna Albert Lestander och Elisabeth Bramfeldt har valt att inte ställa upp för ytterligare en mandatperiod.

– Vår lista är inte så lång, det har varit svårt att få folk att engagera sig, av flera orsaker, säger Erik Grähs.

Erik Grähs är övertygad om att frågan om Hornavanskolans framtid är en av orsakerna till att det varit svårt att hitta kandidater inför kommande mandatperiod.

– Det har varit mycket kalabalik runt skolfrågan, och båda sidor har fått utstå hård kritik för sina ståndpunkter. Några medlemmar har lämnat partiet på grund av den frågan. Några har flyttat. Albert och Elisabeth meddelade redan i början av denna mandatperiod att det skulle bli deras sista, de vill ta det lugnt och vara pensionärer på riktigt, så det var ingen överraskning att de inte ställer upp.

Vänsterpartiet i Arjeplog lyckades inte enas om en gemensam ståndpunkt i skolfrågan, och beslutade därför att de enskilda vänsterledamöterna i styrelsen och utskott fick rösta efter egen övertygelse.

– Har man en partilinje måste alla kunna försvara den, och det var omöjligt i den här frågan. Själv drev jag spåret om fjärrundervisning, och fick hård kritik för det. Medlemmar som drev på för att behålla skolan fick också utstå hård kritik. Det har varit en jobbig period. Det har skapat osäkerhet och gjort det svårt att få fler att ställa upp, säger Erik Grähs.

Så här ser Vänsterpartiets lista ut:

  1. Erik Grähs
  2. Sigrid Granström
  3. Ola Holmström
  4. Pirjo Holmström
  5. Mikael Wikström
  6. Ove Burman

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x