Ottilia Wikberg, Ottilia Wiklund, Alva Åberg och Evelin Volland, nöjda med sitt UF-företagande, där de marknadsfört och presenterat Ångestenen, ett besöksmål i Arjeplog. Foto: MARIA SÖDERBERG

Hur kan en åtta meter hög sten insvept i snö dra 75 personer ut i skogen?

Elever på Hornavanskolan vet hur man gör.

– Den är en Wow-faktor, den här stenen, sa Ottilia Wiklund som tillsammans med Ottilia Wikberg, Alva Åberg och Evelin Volland hade fullt upp med alla besökare.

Ångestenen, ett av alla spännande besöksmål i Arjeplogs kommun. Foto: MARIA SÖDERBERG

Naturturism har varit greppet för fyra elever på Hornavanskolan i Arjeplog. Idén var att marknadsföra ett besöksmål och ett stort klippblock utanför byn Ånge valdes ut.

Under läsåret har de varit engagerade i ett UF-företag, ungt företagande. Under söndagen bjöd de in till visning, information, grillat och fika vid stenen som ligger 400 meter från vägen. Besökare som inte kunde eller ville gå erbjöds skoterskjuts, andra åkte skidor.

Det osäkra vädret till trots kom många besökare till Ångestenen, där det bjöds på information och fika. Foto: MARIA SÖDERBERG

– Det är konstigt att inte så många känner till den och därför är det roligt visa upp den. Vi haft många fler än väntat här, sa Alva Åberg som gläds åt att så många kom en dag när vädret var ostadigt. Senaste dagarna har snön vräkt ned och det har varit intensiv vind.

Text och foto: Maria Söderberg

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x