Nanna Lasko, 102 år, och Magnar Persson, 100 år, ledde årets luciatåg på Vaukagården/Tallbacken.

De allra flesta luciatåg har en lucia och minst en stjärngosse. Men få luciatåg har en lucia som uppnått den aktningsvärda åldern av 102 år, och en stjärngosse som precis firat sin 100-års dag.

– De behövde inte ens fråga mig, de vet att jag ställer upp om jag kan sprida glädje, säger Nanna Lasko, som tillsammans med Magnar Persson ledde årets luciatåg på Vaukagården/Tallbacken.

För Nanna Lasko börjar det bli tradition att vara lucia på Vaukagården/Tallbacken. Som 99-åring och 100-åring deltog hon som en extra-lucia i Silverskolans luciatåg. Förra året blev det en paus i luciafirandet, men nu var det dags igen.

Nanna Lasko har fyllt 102 år, och tvekade inte alls inför att vara lucia.

– En hundratvå-årig lucia, det blir ett fint minne det, sa hon strax innan det var dags för framträdandet, som skedde i Vaukagårdens samlingssal.

Vid sin sida hade hon, förutom ett följe bestående av personal och några av de boende på Vaukagården/Tallbacken, den nyblivne 100-åringen Magnar Persson som stjärngosse.

Ackompanjerade av musik spelad av Sven Dahlberg och Tore Lundqvist sjöng följet de klassiska luciasångerna, innan det blev dags för kaffe, glögg och lussebullar.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x