Åsikter och uppgifter i inlägget är skribentens egna.

Igår hade jag årets ettor från Hornavanskolans fordonsteknikprogram, nu har jag haft alla årskullar på besök på vårat företag Cartest.
Fantastiska elever och lärare som brinner för fordon och Arjeplog.

Med vemod tänkte jag på att nästa år är 3:orna borta och kanske ingen fler kull med elever får jag guida genom vår fantastiska biltestvärld som  Arjeplog lever av.

Jag har genom åren haft elever som både praktiserat men även arbetat hos oss och senare även fått vara bland våra kunder i världen.

Våra kunder har varit stolta över ‘deras’ lilla Arjeplog som vinterarbetsplats, det har andats framtidstro och en stor fightinginstinkt bland patriotiska Arjeplogsbor.

Men nu då? Vad har vi nu? Jag har haft besök av alla elever på Cartest, men inte av vårat kommunalråd…

Vi har några styrande politiker som påstår sig ha all kunskap om Hornavanskolan, men ingen av dom har pratat mycket och länge med personalen eller ens rektorn… Dom har inte ens besökt arbetsplatsen… Inte ens kommunalrådet har gjort det.

Tänk så märklig ‘demokratin’ blivit och man undrar ju hur dom styrande bildar sig egna uppfattningar utan att ens prata med självaste arbetsplatsen och dess personal ?
Ingen har pratat med eleverna heller…

Jag tycker iallafall att man ska INTE stänga en så stor och viktig arbetsplats när man har så extremt lite kunskap som fritidspolitikerna våra har.

Man ska ro iland genom hårt arbete och stark beslutsamhet! Låt vi som kan och vill få göra det! Stäng inte möjligheten att få ta in nya elever hösten 2022!

Det kan vi!!!

Åse Sundström

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x