Trerätters middag, livemusik och presentation av Jutiskalendern 2022. Kalenderfesten är en årlig tradition för Jutis Byaförening. Foto: Anna Håbet

Företagare i Arjeplog är temat för Jutiskalendern 2022, som nu är släppt till försäljning.

Releasefesten hölls i en fullsatt byastuga, i Jutis såklart, och bland gästerna fanns som vanligt både modeller och fotografer.

Det är femtonde året i rad som Jutis Byaförening gör sin kalender, med nakenmodeller i naturskön miljö. Intäkterna från kalenderförsäljningen går till drift och underhåll av byastugan, och dessutom skänks 20 kronor för varje såld kalender till stöd för cancerforskning.

Kalenderföretag i februari, juli och augusti: Colmis AB (foto Lars Westerlund), Martins Möbler (foto Billy Fjellström) och Elisabeths Redovisning (foto Johan Fjellström)

Arbetet med kalendern pågår året om, och fotografering inför nästa års kalender, alltså för 2023, har redan påbörjats. Hemlighetsmakeriet är precis som tidigare år stort, och Lotta Lestander, som ingår i arbetsgruppen, vill inte avslöja vilket tema den kalendern kommer att ha.

– Nej, det presenterar vi först vid releasefesten. Men vilket tema vi än har, så finns det Jutisbor som passar in, säger hon och skrattar. Det här temat, företagare i Arjeplog, har varit otroligt roligt att jobba med. Det är inte ofta någon säger nej, de flesta är positiva och stolta över att få vara med, och det är så himla roligt.

Precis som förra året kommer Jutis Byaförening att göra en digital kalenderrelease. Den sker sista helgen i november, via en livesändning på Facebook, med Per Lampinen och Fredrik Westerlund som konferencierer.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x