Beslutet om framtida gymnasieutbildning kommer att tas vid ett extra fullmäktige i november. Det meddelar Arjeplogs kommun i ett pressmeddelande.

Orsaken är att de fackliga förhandlingarna inte är klara.

Meningen var att kommunfullmäktige skulle fatta beslutet vid det ordinarie fullmäktigesammanträdet nu på måndag. Kommunstyrelsens förslag till fullmäktige innebär nollintag från och med nästa höst. Nu meddelar kommunen att frågan inte kommer att avgöras vid det fullmäktige som hålls på måndag, utan vid ett extra fullmäktige i november.

”Vi ser att vår förvaltning behöver ytterligare tid för att fullgöra sin förhandlingsskyldighet enligt MBL gentemot fackförbunden och för oss politiker är det viktigt att vi ger det utrymmet som behövs.”, säger kommunalrådet Isak Utsi i pressmeddelandet.

De lokala förhandlingarna avslutades den 18 oktober, och nu väntar centrala förhandlingar.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x