Åsikter och uppgifter i inlägget är skribentens egna.

Per Lampinen skrev här på Arjeplognytt en sammanfattning från Liberalerna. Det är oerhört uppenbart att det hela inte var någon egentlig sammanfattning, utan ett svar på vår sammanfattning. Innehållet var av en typ som vi inte kan lämna obesvarade, så här kommer ett antal kortfattade svar.

1. Ni har alltså pratat med Skellefteå, men inte Skolverket? Kan ett hägrande huvudmannaskap ha påverkat Skellefteås budskap till er? Skellefteå kan ju börja med att lämna in en ansökan.

2. Och det ska få människor att känna sig tryggare? Jag tror att människor oroar sig för samma sak som vi sakkunniga i Folkinitiativet gör, hur ska det gå till i praktiken?

3. Vi skulle lika gärna kunna erbjuda det själva, om man löser frågan om praktikplatser. Men Liberalerna har gjort tydligt att i deras Arjeplog vore det inte möjligt.

4. Vad bra att ni inser att det inte är ett fullvärdigt alternativ ni presenterar. Det är just därför vi förespråkar en annan väg.

5. På sociala medier har ni fört konversationer och diskussioner med bland annat våra företrädare. Det har dock inte funnits någon anledning att ställa specifika frågor till just er.

6. Vi har inte pekat ut någon. Vi har däremot kritiserat ert sätt att räkna. På goda grunder. Nästa gång du, i brist på argument eller annat, försöker misskreditera Folkinitiativet Arjeplog så uppmanar jag dig att läsa mer noggrant. Det vore skönt att slippa sådana beskyllningar i kommande debatter, efter folkomröstningen.

Erik Quist, Folkinitiativet

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x