Åsikter och uppgifter i inlägget är skribentens egna. 

Alla fyra gruppledare undertecknade en insändare som idag publicerades här på Arjeplognytt. Syftet var att sänka trovärdigheten hos Folkinitiativet Arjeplog genom att attackera våra siffror och göra anspråk på att avgöra både vad som är fakta och hur ”verkligheten” ser ut. Som om även den var deras att definiera.

Tryckfels-Nisse har varit framme i frågan om antalet elever. Skribenten i fråga står dock fast vid att själva kalkylerna i sig är korrekta. Ursäkta mig, men ni hade naturligtvis förstått att detta var ett tryckfel, om ni ansträngt er för att förstå. Vi vill dock tacka för att ni uppmärksammade oss på felet!

Att ni sedan skulle ha kontrollräknat vår ekonomiska kalkyl och hittat felaktigheter hörde jag från er redan i våras. Men ni var då oförmögna att svara på exakt var felet satt. Vilka kostnader är det som inte finns med i kalkylen? Innan ni besvarat den frågan, som vi ställde redan i våras, så är det svårt att bemöta er så kallade kritik, då den än så länge mest består av svepande formuleringar utan konkret innehåll. På ett möte mellan Folkinitiativet Arjeplog och kommunchef Peter Andersson och utbildningschef Fredrik Westerlund i våras undvek nämligen Andersson att svara på frågan med orden ”vi kommer ändå aldrig att komma överens om de ekonomiska aspekterna”. Jag vet, för jag var där.

Så vad är egentligen verklighet? Vad är egentligen sant i den här soppan? Ingen kan nog göra anspråk på att sitta inne med en oantastbar sanning, men en sak vet jag säkert: Ett påstående blir inte mer sant för att det upprepas ett stort antal gånger. Så när ni kritiserar oss utan att specificera vad det konkret handlar om så tillför det precis ingenting i debatten. Och det gör varken vår eller er linje sannare. Det är bara ord.

Att samtliga gruppledare undertecknar ett såpass innehållslöst påhopp på Folkinitiativet Arjeplog gör mig bara mer övertygad om min slutpoäng: Det finns ingen annan opposition än Folkinitiativet Arjeplog. Ni lägger bara ut rökridåer för att dölja det faktum att ni saknar idéer och visioner för Arjeplogs framtid.

Erik Quist, medlem av Folkinitiativet Arjeplog

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x