Åsikter och uppgifter i inlägget nedan är skribentens egna. 

Vill börja med att säga att alternativen är tragiska.

Fjärrundervisningen: Ingen som inte haft ett barn hemma senaste läsåret kan ju egentligen uttala sig om hur illa det kan vara. Vi har som föräldrar under nedstängningarna under covid-19 sett hur våra barn fått kämpa. Ensamma framför en skärm. Kanske aldrig våga prata för du vet inte vem du pratat med eller vem som lyssnar. Fjärrundervisning i all ära. Men nej tack. Elever behöver stöd på plats av en lärare. Inte av en handledare som ingen vet i dagsläget vem det är och vilken utbildning hen har.

Rösta ja till gymnasiet o stäng ner resten av kommunen….:  Vem kommer att våga rösta på det..? Vart är alternativet att vi satsar på skolan? Vi marknadsför oss och ser ljust på framtiden. Vi anställer, vi får hit fler elever och fler lärare med familjer.. nej det finns inte ens.

Jag har ingen åsikt-alternativet: Tja, för alla vars barn redan är vuxna. För de utan barnbarn och för de med god ekonomi och barn utan något som helst problem i skolan. för de som med lätthet kan skicka iväg sina barn att gå skola i andra städer.
Vart är alternativet för eleverna med svårigheter, för de som inte är redo att flytta hemifrån vid 16 års ålder och inte heller klarar av eget arbete via länk?

Tacksam för varje sekund mitt barn fick vara elev på Hornavanskolan. Skolan där varje elev räknas. Där man blir uppsökt av lärare när man ligger lite efter och där man är en människa med ett namn. Inte bara en elev i den stora mängden.
Hoppas verkligen att Arjeplogs kommun tänker om. Att de istället vågar tänka på framtiden istället för att se Arjeplog som en plats för de äldre. För då kan vi lika gärna lägga ner alltihop på en gång.
Tack för mig.

Förälder/medmänniska.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x