070-344 20 23

Från 20 mars 2011: Förslag, idéer och tankar. En del förverkligas snabbt, andra hänger med i många år innan något händer och åter andra förkastas av olika skäl. Men om utveckling ska ske är det viktigt att dom finns och diskuteras, allihopa. / Marianne

En skidstadion, bättre möjligheter för filmvisning och teater på Medborgarhuset, samt en tydligare profilering av vår- och höstmarknaderna.

Det är några av de förslag på utvecklingsprojekt som är under bearbetning i Arjeplog.

Efter en tuff start på kommunalrådsstolen, med stora besparingar och omorganisationer, ser Britta Flinkfeldt Jansson äntligen en ljusning.
-Än är vi inte färdiga, vi har ett par tuffa år framför oss fortfarande, men sedan räknar jag med att vi har en ekonomi i ordning och reda. Och redan nu har vi kunnat avsätta medel för utveckling och tillväxtarbete.

Ett par av de utvecklingsprojekt som bland andra Britta Flinkfeldt går och funderar på är en skidstadion, eventuellt med förutsättningar för skidskytte.
-Jag har haft den tanken på min lista en längre tid, och nu har vi dessutom fått in en motion om skidstadion från vänstern, säger hon.

Att ordna förutsättningar för bio- och teaterverksamhet på Medborgarhuset är en annan tanke som börjar ta form.
-Vi behöver en bio i Arjeplog, och Medan är en tänkbar lokal för den verksamheten. Det skulle också gå bra att använda Medan för teaterföreställningar, om man bygger om scenen.

Några konkreta beslutsunderlag och kostnadsberäkningar finns inte framtagna. I dagsläget handlar det om tankar och planer på möjliga satsningar.

-Vi har pratat utveckling och tillväxt med länsstyrelsen. De vill gärna vara med och försöka hitta finansiering för bra och vettiga satsningar på utveckling, säger Britta Flinkfeldt Jansson.

Ovanstående artikel publicerades i Arjeplognytt den 20 mars 2011,

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x