Från 16 mars 2011: Biltestverksamhet, fisketurism, bostäder… Är man entreprenör så är man, och får man en idé så vill man testa den. Jag är helt säker på att Jörgen Stenbergs föredrag var både spännande och inspirerande, och jag skulle gärna ha lyssnat på det. / Marianne 

Jörgen Stenberg från Slagnäs är en av föredragshållarna på Stora Tillväxtdagen 2011.

Han ska berätta om sin resa genom livet som entreprenör, en resa som bland mycket annat fört honom från Arjeplog till Heilongjiang i Kina.

I mitten av 1980-talet var Jörgen Stenberg med och byggde upp biltestverksamheten i byn Slagnäs. Idag driver han ett företag med verksamhet i Kina, Afrika och Norge.

I Kina arbetar Jörgen Stenberg med biltestverksamhet och trafiksäkerhet. I Afrika (Namibia) köper företaget upp mark och bygger bostadsfastigheter som sedan säljs, och i Norge handlar det om ekologisk sportfisketurism.

-Allt är resultatet av min sjukliga nyfikenhet och min äventyrslust, säger Jörgen Stenberg. Jag vill träffa många människor och upptäcka spännande platser.

Om detta kommer Jörgen Stenberg att berätta under Stora Tillväxtdagen. Men han kommer också att påpeka att entreprenörskapet inte alltid är en dans på rosor.
-Det är ett hårt liv, och det är inte säkert att du blir rik på att vara entreprenör. Men för mej har det aldrig varit viktigt, jag har inget intresse av pengar. För mej är det utmaningen och spänningen som är drivfjädern.

Stora Tillväxtdagen 2011 hålls den 5 april i Stockholm. Årets tema är Svensk innovationskraft i en global verklighet, och bakom arrangemanget står Tillväxtverket, Tillväxtanalys och Vinnova.

Ovanstående artikel publicerades i Arjeplognytt den 16 mars 2011.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x