Från 13 mars 2011: Så väl värda sina stipendier!  / Marianne

Ewa Rosenqvist har alltid tyckt om att skriva. När hon blev uppsagd från jobbet i samband med en omorganisation, bestämde hon sig för att ge ut en bok. För ett år sedan kom hennes “Tankar till tröst”. Bara ett halvår senare kom nästa, “Fräcka Tankar”.

Stefan Hallnor har ett stort intresse för motorsport. Ett intresse han delar med många ungdomar i Arjeplog. Och han har jobbat hårt för att de ska få möjlighet att utöva sitt intresse.

I lördags fick Ewa kommunens Kulturstipendium, och Stefan fick kommunens Ungdomsledarstipendium.
-Det krävs passion och kärlek för att skriva som Ewa gör, och för att hjälpa och stötta ungdomar som Stefan gör, konstaterade kommunchef Claudia Zamorano i sitt hyllningstal till dem.

Kommunens kulturstipendium har delats ut sedan 1973, och bland dem som tidigare fått det nämndes Einar Wallqvist, Roland Pantze, Beda Wallström, Bosse Johansson och Anders Marklund.
-Ungdomsledarstipendiet har inte lika många år på nacken, det delades ut första gången 1997, då till Ingrid Edholm Wikström, berättade Claudia.

Marie Jonsson var den som föreslog Ewa Rosenqvist som kulturstipendiat. I motiveringen sägs att Ewa är driven och orädd att beröra känsliga tankar.
Rolf Laestander föreslog att Stefan Hallnor skulle få ungdomsledarstipendiet. I den motiveringen nämns att Stefan under många år har lagt ner mycket tid och pengar på att ge ungdomarna förutsättningar att hålla på med motorsport.

Båda stipendiaterna uttryckte naturligtvis glädje och tacksamhet över sina utmärkelser. Men Stefan Hallnor konstaterade också att den största belöningen för sitt engagemang får han i mötet med ungdomarna.
-Att få vara med och se hur roligt de har är fantastiskt. Och jag är glad för att jag har möjlighet att kunna hjälpa dem göra något annat än att sitta vid datorn…

Ovanstående artikel publicerades i Arjeplognytt den 13 mars 2011

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x