Silver Resort kommer inte att hålla utebadet på Kraja öppet i sommar.

– Med det ansträngda läget vi befinner oss i idag till följd av pandemin och ett krångligt regelverk med snabba förändringar både vad gäller stöd och restriktioner ser vi idag ingen möjlighet att dra igång utebadet, säger Stefano Vigolo, VD för Silver Resort.

De senaste åren har kommunen subventionerat uppvärmningen av vattnet i bassängen, genom att sänka priset för den överskottsvärme som produceras i fjärrvärmeverket. Förra året, när Silver Resort meddelade att de inte hade möjlighet att hålla badet öppet beslutade kommunstyrelsen att stå för hela uppvärmningskostnaden, och att kommunen dessutom skulle ställa sommarjobbande ungdomar till förfogande vid badet.

– Det är ingen lösning som fungerar för oss i år, säger Stefano Vigolo. Vi kan inte öppna badet i år. Spiken i kistan var den förändring av omställningsstödet som trädde i kraft 1 januari i år. Den innebär att säsongbetonade verksamheter, såsom vår, inte får några pengar, trots att vi har backat 50 miljoner kronor i omsättning.

– Vi har förståelse för om många känner besvikelse, och vi hoppas hitta en arrendator som vill driva badet och kanske skapa något mer i anslutning till det, säger Stefano Vigolo.

Något pris för att arrendera badet med tillhörande byggnad är inte fastställt. Att besöka badet har hittills varit gratis.

– Det här är i sin linda ännu, vi har inte räknat ut allt. Det finns inget krav på att badet ska vara gratis, men arrendatorn bör tänka på att om man tar ut en entréavgift så krävs badvakt, säger Stefano Vigolo.

Silver Resort kommer att hålla igång resten av Kraja i samma omfattning som förra sommaren.

– Campingen och hotellet ska hållas öppet, och restaurangen hålls öppen fem dagar i veckan, onsdag till söndag, säger Stefano Vigolo.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x