Från 2 februari 2011: ”Det finns inget att göra på kvällarna.” Hur många av oss har inte hört, eller själva sagt, de orden? Men det stämmer inte. Det finns massor att göra – för alla som vill. Så var det för tio år sedan, och så är det fortfarande. / Marianne

 

Äntligen är det dags för premiär! Elva tjejer och en kille i Unga Örnar bjuder på Showtime – en musikal med fart, fläkt, sång och ett viktigt tema: respekt för varandra.

-Det är jättemånga repliker och låtar vi har lärt oss, och det känns både spännande och kul att visa upp det, tycker Linnea Sundström och Tilda Nilsson.

Träningen och förberedelserna har pågått i två år. En av anledningarna till att det dragit ut på tiden är att fler och fler velat vara med i musikalen.
-De som kom in i gruppen senast kom in strax före jul, så de har inte haft så många veckor på sig att träna, berättar ledaren Anna Alnqvist. Men nu är vi redo, så nu kör vi.

Linnea Sundström berättar att det från början var meningen att det skulle bli en musikal om Pippi Långstrump.
-Alla ville vara Pippi, säger hon och skrattar. Men jag hade nog passat bäst som Annika.
Men nu blev det inte Pippi. Det blev Showtime, en musikal som handlar om bland annat mobbning och hur viktigt det är att man respekterar varandra.

På torsdag kväll denna vecka visas musikalen för alla som vill se den, på medborgarhuset klockan 19.
-Vi kanske sätter upp någon skylt någonstans, så att folk vet om det. Alla som vill komma är välkomna, säger Linnea.
-Det är svårt att inte kollidera med andra aktiviteter, det händer en hel del på kvällarna, konstaterar Anna Alnqvist.

Det är Unga Örnar som står bakom musikalen. Förutom Anna Alnqvist har Sigrid Lindahl och Anette Lundmark fungerat som ledare. En gång i veckan har gruppen träffats och tränat. Inför premiären ordnades också ett helgläger med intensivträning.
-Ett riktigt musikal-läger i två dagar, berättar Linnea. Det var bra, för det är svårt att kunna allt när vi inte har något manus. Man måste liksom banka in replikerna.

Efter föreställningen blir det paus i musikal-träningen hos Unga Örnar i Arjeplog. Men Anna planerar för andra aktiviteter i stället.
-Jag ska försöka dra igång Pyssel och Skoj så fort som möjligt, och sedan får vi se var intresset ligger, säger hon. Vi har haft så roligt nu, och det pratas redan om en musikal nästa år…

 

Ovanstående artikel infördes i Arjeplognytt den 2 februari 2011

 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x