Från 16 februari 2011: När den här artikeln skrevs hade jag aldrig spelat Sequense, och ärligt talat hade jag lite svårt att förstå vad spelet handlade om. Men nu har jag spelat det, många gånger, och tycker det är riktigt roligt. / Marianne

Markus och Rickard Lundström är de nya Sequence-mästarna i Jutis. Det stod klart när den prestigefyllda Sequence-cupen avgjordes i byastugan i lördags.
18 lag deltog i tävlingen, och under kvällens lopp visade det sig tydligt vilka som är “Bad Loosers” och “Worse winners”…

Sequense är ett spel för unga och gamla, där du använder både kortlek och spelplan.
-Det är lite luffarschacksliknande, och med korten kan du ställa till problem för andra och skapa fördelar för dig själv, förklarar Madelene Aheinen.
Spelet introducerades i byn Jutis för några år sedan av en av Madelenes väninnor, som tagit med det från USA.
-Nu tror jag att alla i byn har skaffat spelet själva, och det används flitigt, berättar Madelene. Ofta spelar vi män mot kvinnor, och det är förstås mycket prestige som står på spel…

En gång per år är det stor samling i byastugan för att avgöra vem som är byns bästa Sequence-spelare. Kvällen inleds med gemensam middag, och sedan är det spel som gäller.
Förra årets mästare, Lars Westerlund och Stig Caullvine, missade inga chanser att framhålla sina talanger.
Men i år var turen inte på deras sida. Och det där med strategi fungerade inte riktigt heller. De kom inte ens till semifinal.
Vandringspriset, skänkt av Blomhörnet, togs istället hem av far och son Lundström, Rickard och Markus.

-Det är ett mycket trevligt sällskapsspel, och vi har tankar på att göra något större av den här cupen, och bjuda in fler lag utifrån, säger Madelene Aheinen Westerlund.
Och vem vet, kanske blir det en stor Sequence-cup i Jutis redan nästa år.
-Fast då räcker det nog inte bara med en kväll, då får vi nog börja lite tidigare på dagen, säger Madelene.

Foto: Madelene Aheinen Westerlund

Ovanstående artikel publicerades i Arjeplognytt den 16 februari 2011

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x