Från 21 februari 2011: Pimpeltävling i Skeppsviken, nästan mitt i centrum av Arjeplog. Tänk vilken tillgång allt vårt vatten är, och vilka möjligheter det ger. / Marianne

Vinn en bil på utlottningen bland startkorten! Eller fånga mest fisk och vinn 20 000 kronor! Eller fånga lite mindre fisk, och vinn ett annat pris från det dignande prisbordet.

Marknadsnappet ger möjligheter.

GunInger Wallström och Håkan Sundström hoppas att satsningen ska göra Arjeplogs vårmarknad ännu mer attraktiv för både besökare och försäljare.

-Vi har aldrig haft så många inbokade knallar som nu, säger GunInger förväntansfullt.

Ett av GunInger Wallströms uppdrag som vd för Destination Arctic Circle AB är att jobba med utveckling av Arjeplogs marknad. Och ett sätt att utveckla den är att satsa på kringaktiviteter.

Tankarna på att ordna en pimpeltävling har funnits hos GunInger ett bra tag.
-Jag minns ju barndomens marknader i Åsele, och vilken stor händelse Åselenappet var, berättar hon. Och vi har bra förutsättningar i Arjeplog för att skapa något liknande.

I Hornavan finns röding, öring, harr, sik, gädda, abborre och lake. Och en del av Hornavan – Skeppsviken – sträcker sig nästan ändå in till marknadsområdet. Kan det bli bättre än så?

Här har Arjeplogs Båt och Trollingklubb ordnat pimpeltävlingar i mindre skala de senaste åren, fast inte i samband med marknaden.
-Vi har velat skapa en rolig aktivitet, tillgänglig även för de som inte har lust eller möjlighet att åka så långt, förklarar klubbens ordförande Håkan Sundström.

För GunInger var Arjeplogs Båt och Trollingklubb därför en naturlig samarbetspartner, när planerna på Marknadsnappet började ta form.
-Vi har ett gott samarbete sedan tidigare, och jag vet att de klarar större arrangemang. Det krävs en hel del för en sådan här satsning, men vi ska visa att samarbete ger möjligheter, och att ett evenemang kan lyfta ett annat, förklarar GunInger Wallström.

Marknadsnappet genomförs på marknadssöndagen, och fisket pågår mellan klockan 10 och klockan 12. Alla som vill, och som har köpt startkort, kan vara med. Här finns inga åldersgränser.
-Men man måste inte fiska för att ha chans att vinna bilen, den lottas ut på startkorten, poängterar GunInger Wallström.

Ovanstående artikel publicerades i Arjeplognytt den 21 februari 2011.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x