Från 28 februari 2011: “Kommunfullmäktige igång”. En rubrik som visar  min glädje över att kunna direktrapportera om sånt som händer i Arjeplog. / Marianne 

Näringslivssatsningar, Lugnetskolan och mat för skola/äldreomsorg. Tre punkter som togs upp under fullmäktigeledamöternas frågestund.

Nu är kommunfullmäktigesammanträdet igång.

-Är det näringslivsfrämjande att bromsa de som vill utveckla och satsa?, undrade Bosse Johansson, c, och hänvisade till Strutsfarmen i Slagnäs, som vill köpa mark av kommunen för att kunna utöka sin verksamhet.
Britta Flinkfeldt Jansson, s, förklarade att det visat sig att det finns fler som har anmält intresse för att köpa just den här marken.
-Och jag tycker det är viktigt att vi har ett tryggt och ordentligt reglemente för fastighetsförsäljningar, sa hon.

Elisabeth , v, ställde frågan om vad som händer med Lugnetskolan.
-Det finns ett förslag om att kallställa den, men då ska vi först försöka hitta andra lokaler åt de som nyttjar skolan idag. Vi ska försöka lägga pengar på verksamhet, inte på byggnader, svarade Britta Flinkfeldt Jansson.

Lena Nilsson, c, efterlyste mål och riktlinjer för mat som serveras inom skolan och äldreomsorgen.
-Vi fortsätter att satsa på utbildning av personalen, och vi har ett litet utrymme för att göra lokala inköp. Tyvärr finns det ingen lokal leverantör av exempelvis fisk eller potatis som har de kvantiteter som krävs, förklarade Bo Åberg, s.

Ovanstående artikel publicerades på Arjeplognytt den 28 februari 2011.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x