Från 4 februari 2011: Det där med att vara på väg någonstans, och sedan hamna någon helt annanstans, det har hänt mig också. Flera gånger. Precis som Jimmy och Camilla har jag också upptäckt att det kan bli bra ändå. / Marianne

Målet var Trondheim. Men Jimmy Åberg och Camilla Ellingsson från Karlstad hamnade av misstag norr om Fauske.

Där trivdes de bra, och när de bestämde sig för att återvända till Sverige åkte de inte längre än till Jäckvik. Här jobbar de nu i serveringen på Jäckvik Fjällcenter, för tredje året i rad.

Jimmy och Camilla har åkt runt som säsongsarbetare under flera års tid. Norge lockade, och för några år sedan sökte de jobb på ett värdshus där.
-Vi trodde att det låg i Trondheim, men när vi fick jobbet och skulle åka iväg, visade det sig att det var lite längre bort än så, berättar Jimmy och skrattar.
Men de fann sig snabbt till rätta, och trivdes riktigt bra. Första arbetspasset varade en sommar. Andra gången stannade de ett helt år.

När det året var till ända, bestämde de sig för att dra sig hemöver. Till Sverige och Karlstad.
Till Sverige kom de visserligen, men inte riktigt fram till Karlstad.
-Nej, vi fick jobb i Jäckvik, så vi kom bara en bit över gränsen, säger Jimmy.
Nu är de här för tredje året i rad, och att de trivs råder det ingen tvekan om.
-Hade vi inte gjort det skulle vi inte ha återvänt, konstaterar Jimmy. Platsen, arbetskamraterna och arbetsledningen är fantastisk.

Säsongen på Jäckvik Fjällcenter är kort och intensiv. På lediga stunder går Jimmy och Camilla gärna ut på långa promenader med sina två hundar, norska lundehundar. Skidor åker de inte.
-Nja, Camilla har provat. Och jag kanske borde prova. Kanske, funderar Jimmy.

Vart de ska ta vägen i maj, när Jäckvik Fjällcenter stänger, vet de inte ännu.
-Nej, vi har inte börjat fundera så mycket på det ännu. Men kanske det börjar bli dags att hitta något fast jobb snart, även om vi trivs med att åka runt.

Ovanstående artikel infördes i Arjeplognytt den 4 februari 2011

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x