Från 1 februari 2011: Ett spännande samarbete, men det utvecklades tydligen inte i den riktning som dåvarande rektorn hoppades på. Hornavanskolans framtid är oviss. /Marianne 

Hornavanskolan i Arjeplog inleder nu ett elevutbyte med BMW:s skola i München.

-Det känns mycket trevligt och inspirerande, jag hoppas och tror att det här är startskottet för något som kan utvecklas mycket mer, säger Hornavanskolans rektor Niclas Felten.

Det var i samband med ett besök i Tyskland som Niclas Felten fick frågan om ett samarbete med BMW:s skola.

-Vi försöker åka ut och besöka bilföretagen i Europa, i syfte att diskutera praktikplatser och utöka vårt kontaktnät. Det ena leder till det andra, och vi är glada för att den här skolan ser möjligheter med ett samarbete med vår skola. Det är en stor skola, som ägs och drivs av BMW, och det utbyte vi kommer att ha gäller i första hand deras utbildning med teknisk inriktning, säger Niclas.

Två elever från den tyska skolan kommer till Arjeplog. Eleverna ska bo på elevhemmet Stugan, och tillbringa två veckor på Hornavanskolan, och två veckor på BMW:s anläggning i Nåtti.

Längre fram i vår kommer tre elever från Hornavanskolan att åka till München och studera där i fyra veckor.

Elevutbytet ställer nya krav på undervisningen vid Hornavanskolan. Lektioner som i vanliga fall hålls på svenska, ska nu hållas på engelska och tyska.

-Det blir en utmaning för lärarna, och det är inte helt lätt. Men alla är med på att vi ska göra det här, och vi ser fram emot en utveckling av samarbetet, säger Niclas Felten.

Ovanstående artikel infördes i Arjeplognytt den 1 februari 2011. 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x